Om

Forlaget Sand & Jern er det første forlag i Danmark, som udelukkende fokuserer på at bringe kinesisk litteratur til danske læsere. Danmark har, i modsætning til andre skandinaviske lande, ikke ret mange oversættelser af kinesiske klassikere. Det har naturligvis en effekt på offentlighedens indblik i kinesisk kultur, og det er denne problemstilling vi vil forsøge at imødekomme.

Til at begynde med vil vi fokusere på klassikerne, de bøger som er uomgåelige men som endnu ikke har en dansk oversættelse.

Vores første udgivelse, Lu Xuns novellesamling Opråb, er udgivet i maj 2018.

Med disse første beskedne skridt håber vi, at bygge bro til en kultur hvor sproglige og kulturelle barrierer indtil nu har været svære at forcere.

 

Spyddet i sandet – Forlagets navn og logo

 

Røde Klippe

Dybt i sandet lå et gammelt spyd med kun jernet velbevaret

Jeg sleb det blankt og i dets glans stod fortiden pludselig klar

Du Mu (803-852)

Ligesom i den kinesiske Tang-dynastiets digter Du Mus digt må man skrabe i overfladen før substansen træder frem. Spyddet er et levn fra slaget ved Røde Klippe – det legendariske slag på bredden af Yangtze-floden, som i 208 e.v.t. varslede Handynastiets endeligt og De Tre Kongedømmers begyndelse. Da digteren opdager spyddet seks hundrede år senere, samler han det op og vasker det, og i kontakten med artefaktet opnår han en erkendelse af fortiden.

Forlaget Sand & Jern efterligner Du Mus adfærd og afdækker gamle skatte op i håb om, at de vil bringe os forståelse for fortiden såvel som indsigt i nutiden. Det er deraf, forlagets navn og logo er opstået.

– FS&J


Forlaget Sand & Jern is a publishing house located in Denmark, founded in June 2017. Our focus is working with qualified literary translators and publishing high quality translation of Chinese literature in Danish. 


沙鐵書社成立于2017年6月, 是丹麦领先的中国文学出版社.